Onze school kent het continurooster. Dit houdt in dat alle kinderen de hele dag op school blijven en dat er in de groep o.l.v. de leerkracht tussen de middag wordt gegeten. Deze lunch wordt door de school verzorgd. Het continurooster bevalt zeer goed en zorgt voor rust en duidelijkheid voor de kinderen en het team. Zo is er bijvoorbeeld meer structuur en effectieve onderwijstijd in het dagprogramma van de leerlingen. Een ander voordeel is dat het ritme van de kinderen voor langere tijd niet wordt onderbroken.
Ook is de schooldag eerder afgelopen. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar voor andere activiteiten van de kinderen. Maar ook voor de leerkrachten is er meer tijd voor de voorbereiding van de lessen.

Hoe ziet een schooldag op de Brede School Overdinkel eruit?

De schooldag start om 8.00 uur, vanaf 7.50 kan eerst nog buiten gespeeld worden. Als het bijna acht uur is wordt er gebeld en verzamelen alle kinderen zich voor de school. De kinderen gaan met de eigen leerkracht naar binnen.

Groep 1 en 2 mogen vanaf 7.50 uur naar binnen worden gebracht. Zo is er nog even tijd om samen met uw kind een activiteit te doen, die al klaarligt.

In de ochtend is er een korte pauze en dan wordt er wat gedronken en gegeten. Voor het fruit wordt gezorgd. Daarna gaan de kinderen buiten spelen.

Van 11.45 uur tot 12.00 uur wordt er in alle groepen geluncht. De tafels worden gedekt en de kinderen starten met een bruine boterham met hartig beleg. Wanneer kinderen een tweede of derde boterham willen, mag dit belegd worden met zoet broodbeleg. Er is voldoende keuze aanwezig op school. Ook drinken alle kinderen een beker melk.

Van 12.00-12.30 uur spelen alle kinderen buiten onder toezicht van leerkrachten.

Om 12.30 uur worden de lessen hervat en om 14.00 uur is iedereen vrij. Op woensdag vervalt de lunch en zijn alle leerlingen om 12.15 uur vrij.