Onze school kent het continurooster. Dit houdt in dat alle kinderen de hele dag op school blijven en dat er in de groep o.l.v. de leerkracht tussen de middag wordt gegeten. Het continurooster bevalt zeer goed en zorgt voor rust en duidelijkheid voor de kinderen en het team. Zo is er bijvoorbeeld meer structuur en effectieve onderwijstijd in het dagprogramma van de leerlingen. Een ander voordeel is dat het ritme van de kinderen voor langere tijd niet wordt onderbroken.
Ook is de schooldag eerder afgelopen. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar voor andere activiteiten van de kinderen. Maar ook voor de leerkrachten is er meer tijd voor de voorbereiding van de lessen.

Hoe ziet een schooldag op de Brede School Overdinkel eruit?

De schooldag start om 8.30 uur. Als het bijna tijd is om naar de klas te gaan, wordt er gebeld en verzamelen alle kinderen zich voor de school. De kinderen gaan met de eigen leerkracht naar binnen.

In de ochtend is er een korte pauze en dan wordt er wat gedronken en gegeten. Daarna gaan de kinderen buiten spelen.

Tussen de middag wordt in alle groepen geluncht en daarna kunnen de kinderen nog lekker even buiten spelen.

Daarna worden de lessen hervat en om 14.15 uur is iedereen vrij. Op woensdag vervalt de lunch en zijn alle leerlingen om 12.30 uur vrij. Zo hebben ze nog wat extra tijd om met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken.